Løypetraseen

Den tredje utgave av Quadrathlon Oslo skal være sprint konkurranse. Svømming 750 m - Sykkel 20 km - Kajakk 4 km - Løping 5 km Løypen starter på Bogstad Badeplassen og den første etappen er svømming 750 m. Konkurransen foregår på tid og med fellestart. Konkurransen foregår kontinuerlig fra starten av svømming til man er ferdig med løping, og tiden man bruker i skiftesonene mellom overgang fra svømming til sykling, sykling til padling og padling til løping teller med i totaltiden.

Start og svømming 750 m

Start- og målområdet er på samme sted ved Bogstadvannet. Det blir fellesstart for alle kategorier på landet. Det vil være merket hvor man skal starte svømmingen og merket der man skal gå i land. Svømmingen er stedet for å ta inn tid for alle som er gode svømmere. Etappen er 750 meter og er unnagjort på ca 15 minutter.

MTB 20 km

Den andre etappe er terrengsykling.

Padling 4 km

Neste etappe er padling hvor alle padler 3 runder på 1,35 kilometer. Det er ingen regler for type av kajakk (racerkajakk, havkajakk, surfski). Man padler 4 km distanse som tar ca 30 minutter, men dette er veldig avhengig av kajakktype. For de fleste anbefaler vi en kajakk med "recreational" mål 4,5m og 62cm bred eller de "vanlige" havkajakkene. Her har vi det svart på hvitt: hvis du padler en kort/bred "balje" så må de andre i vanlige havkajakker vente på deg circa 5 minutter etter en halv times padling.

Løping 5 km

Løping er den siste etappe i kvadratlon. Etter endt padling skal kajakken først plasseres på anvist sted i skiftesonen. Deretter skal man løpe mest på grusvei. Det skal løpes 1 runder på 5 km. Løypa går forbi vakre Bogstad gård. og opp mot Tryvann.